FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas
A tokány egy Erdélyből származó, nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel. Amit rizzsel, galuskával vagy tésztával fogyasztásnak. Füstölt szalonnával, fokhagymával és fűszerekkel ízesítik. Készülhet sertésből, marhából vagy szárnyasból. De akár még vadból vagy halból is. A tokánynál a húst 4-5 centis csíkokra vágjuk, amíg a pörköltnél sima kis kockákra. Az tokány jellegét a bors, a fűszerkömény (vagy majoránna) és a tejfölös habarás adja. Nagy finom, laktató és változatosan elkészíthető.
Recept :https://www.nosalty.hu/recept/temesvari-tokany
Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty