A fánk készítést ma már sokan a „boltra” vagy a „cukrászdára” hagyják, de azért én továbbra is úgy gondolom, hogy ha igazán jót akarunk, akkor érdemes magunknak készíteni. Nekem nagyon sok emlékem van arról, hogy a drága nagyim mennyiszer készített nekünk millió féle süteményt, és az egyik gyors receptje ez a túrófánk recept volt, mi pedig ezt is imádtuk, mint a többi finomságát.
Mint minden régi receptre, erre is jellemző, hogy viszonylag kevés és olcsó alapanyagból áll ezért igazán szívből ajánlom Nektek. Nekem természetesen nosztalgia faktor társul ehhez a finomsághoz, de úgy érzem a mai napig megállja a helyét, és nem csak farsangi időszakban!
Hozzávalók kb 20 db fánkhoz:
-2 egész tojás
-4 dkg cukor (3 ek. cukor)
-25 dkg túró
-1 csomag sütőpor (12g, azaz 2 ek)
-1 csipet só
-10 dkg liszt átszitálva
-olaj a kisütéshez
-porcukor és porított vaníliás cukor (1 csomag a forgatáshoz)
-lekvár ízlés szerint, vagy fahéj
Az elkészítés menete a videóban látható lépésrpl-lépésre.
#túrófánk #fánk #recept