Ünnepi Kalács fonása 12 szálból – recept és fonás technika 5 percben – Gábor a Házi Pék

Ebbe a rövid videóban a 12 szálas kalácsfonást szeretném bemutatni. Ezzel a technikával készült kalácsokat szeretettel ajánlom ünnepi alkalmakra, családi reggelikre.

Facebook:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos

Weboldal:
https://gaborahazipek.hu/

A fonás természetesen bármilyen kalácstésztával elkészíthető, de szeretném hozzá ajánlani citromos kalács receptem módosított változatát:
BL55 Finomliszt: 750g
Friss élesztő: 33g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 7g
Cukor: 97g
Vaj/Margarin: 82g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 310-330ml
1db citrom héja + fél citrom leve vagy 1,5 ampulla citrom aroma

+1db felvert tojás a felületkezeléshez, a kenéshez

Az elkészítés menete:
1. Tészta Dagasztás (a vajat/margarint csak később kell hozzá adni, amikor már kialakul egy egyöntetű tészta állag)
2. Tészta érés/Pihentetés: 30 perc
3: Tészta osztása, mérése: 12x110g
4: Gömbölyítés
5: 10-15 perc pihentetés
6: Tésztaszálak kinyújtása, kalács megfonása
7: Felület kezelés: Felvert tojással átkenés
8: Kelesztés: 30-45 perc
9: Felület kezelés: ismét tojásozás
10: Sütés: 170C°-os száraz légterű sütőben 45-50 percig sütni

A recept eredeti forrása rumos mazsolával és dióval kiegészítve, valamint a teljes folyamatot bemutatva 4 szálas és 6 szálas fonások szemléltetésével az alábbi link alatt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=R96j-XF_dko />

A videóban felhasznált zene forrása:
Song: Musical Bakery – In Da Hood (No Copyright Music)
Music provided by Tunetank.
Free Download:
https://bit.ly/3eMHsy4

Video Link: https://youtu.be/93tW9diWPYM

Vélemény, hozzászólás?