Zsidó marhaszegy omlósan és szaftosan recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A marhaszegy nálunk kevésbé elterjedt marhahúsféle, aminek fő oka, hogy nálunk „mást vágnak” a marhából, mint például az USA-ban, ahol a szegy a déli államok kedvenc húsa. Ez a marhaszegy recept azonban most nem az amerikai BBQ-jegyében készült, hanem zsidó módra, hiszen a szegy a zsidó konyhában is nagyon kedvelt alapanyag. Ahhoz, hogy a kész sült egyszerre legyen omlós és szaftos, fontos, hogy 1-2 éjszakára bepácoljuk, és hogy alacsonyabb hőfokon, jó hosszan süssük. Hagyományosan darabolt zöldségekkel sütik együtt, amiből akár egy elképesztő ízes szószt is turmixolhatunk a kész szegyszeletek mellé – így tettünk most mi is.

Recept:
https://www.nosalty.hu/recept/zsido-marhaszegy

#marhaszegy #hanuka #brisket

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?